Kur mod forkølelse

Forkølelse. Foto: Colourbox.

I Danmark såvel som en række andre lande verden over forekommer fænomenet forkølelse.

Findes der en kur mod forkølelse?

For en årrække siden så jeg på tv en danskproduceret udsendelsesrække om kendte mennesker, der accepterede at møde en person, der kunne føre dem tilbage til tidligere liv. Den enkelte deltager blev lagt på et leje med såvel et stykke ugennemsigtigt klæde hen over øjnene som et tæppe på resten af legemet. Personen, der ledte regressionen, påkaldte sine åndelige hjælpere og stillede en række spørgsmål under forløbet. F.eks. blev deltageren bedt om at kigge ned ad sig, for bl.a. at afgøre, hvilket køn vedkommende var i det pågældende liv, hvilke klæder, hvilket land og by, og hvilket århundrede der var tale om.

Deltageren blev også bedt om at beskrive området, han eller hun befandt sig i, og hvad vedkommende beskæftigede sig med dengang.

Idéen med udsendelserne var (udover at sandsynliggøre over for den danske befolkning, at reinkarnation er ægte) bagefter at tage til det land og by og se om vedkommende kunne genkende noget fra sine syn af de fortidige begivenheder. Deltagerne troede ikke alle på forhånd på reinkarnation. Og i løbet af udsendelsen genkendte personen faktisk en række ting fra fortiden, eller huskede yderligere ting fra dengang. F.eks. at en gade, som ikke længere var til stede som dengang, havde ligget nogle meter dybere lige ved siden af med huse m.m., og her havde vedkommende boet dengang, eller det var et sted vedkommende kendte meget godt fra dengang. Deltagerne blev slået af forbløffelse over disse ting – og det blev svært at benægte sandheden om, at vi kan have haft tidligere liv.

En kvinde, der dengang var en kendt tv-vært, var gået med på at gennemgå et sådant forløb. Hun oplevede sig selv som mand i Japan. Dengang valgte hun at studere til læge og var lærling hos en daværende praktiserende læge.

Hun lærte bl.a. at benytte slangegift som medicin. Det blev dog også hendes endeligt, for hun blev bidt af en af slangerne, så hun selv døde en for tidlig død, før hun var blevet færdigt udlært. Hendes lektion i det liv – fik hun indefra at vide – var bl.a. at ”man kan ikke få alt.” Hvilket jeg dengang syntes var en meget mærkelig lektion og siden har måttet kontemplere en hel del for overhovedet at fatte det som en lektion, og hvorfor der kan være noget godt i det.

Men hun fortalte også om sin lægegerning, bl.a. at hendes lægelige læremester havde et middel mod forkølelse: en urt, der vokser i Japan. Regressionslederen blev i det øjeblik ekstra opmærksom, og bad deltageren om at få oplyst, hvad plantens latinske navn er. For hvis det var sandt, at der findes en plante, der faktisk kan kurere eller lindre forkølelse, vil det have en hel del praktiske konsekvenser i nutiden. Der kom dog ikke noget budskab fra åndelig side igennem til kvinden om plantens navn.

En alternativ opfattelse af forkølelse

Men lad os se mere på forkølelse.

Her ses en moderne hostemedicin fra apoteket, Coldy Honey.
Denne indeholder dog ikke opium. Dens virkning består nok
mest i indtagelse af honning, som altså gør patienten
”sødere/varmere” indeni – måske endda også af væsen.
Desuden indeholder honning såkaldte peptider, som
 er en anden måde at håndtere et immunforsvar på
 end mennesker og pattedyrs. For varig virkning er det
også nødvendigt at udligne sin karma. Ellers må man blot
gennemleve lidelsen og blive forvandlet. 
På engelsk kaldes det at blive forkølet for ”to catch a cold”. Hvis man vælger at kalde det ”to be cold”, får man måske en idé om, hvad sygdommen psykologisk/ følelsesmæssigt dækker over.

Har man udvist ”koldhed/kulde/ koldhjertethed” over for nogen eller noget, må man måske selv erfare en tilsvarende ”kulde”. Det kan så vise sig som ”to catch a cold”. Det er en erfaring eller karmisk straf eller lektion om man vil, som man går igennem.

En almindelige kur mod forkølelse i Danmark kan være at tage hostesaft. Som vi i min barndom for sjovt sagde, ”lægen anbefaler hostesaft, for så varer forkølelsen blot 7 dage i stedet for som normalt en uge” – men det er også sandt i praksis. Men det var i hvert fald ”sjovere” med hostesaft, for der var tidligere nogle få procent opium i. Som barn kunne jeg ikke lide hostesaft, men jeg har hørt, at visse andre har haft det ganske anderledes.

En kur mod forkølelse

Men en noget anderledes kur kan bl.a. bestå i først at erkende og erindre sig, om man har opført sig koldt, hensynsløst eller ubarmhjertigt over for nogen. Har man det, kan det være, at man har pådraget sig negativ karma.

En mulig kur kan være at påkalde engle, mestre, Gud med henblik på healing af de ramte. Man kan bede om tilgivelse og transmutation af den karma, der ligger bag, og bede om, at de ramte bliver velsignede. Man kan bede om selv at blive oplyst om sagens rette sammenhæng, at ens tidligere holdning og indstilling bliver erstattet af en tilsvarende Kristus-lignende indstilling og holdning.

Så kan ”the cold” blive erstattet af ”the varmth” i form af den rette indstilling: varme, kærlighed, venlighed, barmhjertighed, sjælsnærvær, hjertets indlevelse, ægte deltagelse, Kristus-nærvær, at se forholdet til en anden i Kristi/Guds lys i stedet for, som kan være en ganske anderledes opfattelse end den tidligere udtrykte holdning.

Med venlig hilsen

Lars Laursen.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Frans af Assisi – Den lille kirke i den store kirke

Hvad er Helligånden?

Endegyldig kur mod tobaksafhængighed fundet